Design & Web

Ontwerpen & ontwikkelen voor het web


Ontwerpen voor het web is wat ik het liefste doe omdat je op meerdere manieren creatieve vrijheid hebt. Een website is namelijk meer dan een schilletje met wat teksten en knopjes. Het is de kunst om het geheel op een gelikte maar toch ook overzichtelijke manier over te brengen naar de bezoeker.

Omdat het web geen statische geheel is kun je naast een strakke vormgeving ook veel doen met interactie & presentatie. Dit kan bijvoorbeeld een leuke slideshow zijn om foto's weer te geven. De gebruiker kan zelf door de foto's bladeren, of achterover leunen en de hele presentatie zien.

Naast het ontwerp is de techniek ook erg belangrijk. Tegenwoordig kan bijna geen enkele website meer zonder een Content Management System. Via zo'n CMS kunnen de teksten en afbeeldingen van een website worden beheerd. Het is mogelijk zelf een CMS te bouwen, of gebruik te maken van een "open source" CMS.


Responsive Webdesign

Tegenwoordig wil je met elk apparaat het web op, maar niet elke website is hier voor gemaakt.

Door gebruik te maken van Responsive Webdesign kan een website zo worden gemaakt dat het op elk apparaat goed wordt weergegeven.

Meer over Responsive Webdesign >

MODX

Dankzij de flexibiliteit van het systeem en een behulpzame community is het ontwikkelen met MODX een prettige ervaring.

Doordat het een open source systeem is worden eventuele bugs gelijk opgemerkt & opgelost door de community en het MODX team.

Meer over MODX >