Mijn naam is Jelle Faber

Grafisch ontwerper & ontwikkelaar van websites


Wanneer ik aan een website werk, probeer ik altijd zo veel mogelijk rekening te houden met de gebruiker. Een website moet voor de gebruiker niet alleen goed functioneren, het moet ook overzichtelijk zijn. Daarbij gaat mijn voorkeur uit naar een strakke vormgeving. Geen onnodige "toeters & bellen" die alleen maar afleiden van het doel van de site.

Op het moment volg ik de opleiding Communicatiesystemen aan de Hanzehogeschool in Groningen.


Over mij

Mijn hele leven ben ik al gefascineerd door multimedia. Omdat mijn vader in de PC software zit groeide ik als kind op met computers. In het begin waren het voornamelijk de games die erg leuk waren. Toen ik wat ouder werd, een jaar of 9-10, begon ik te experimenteren met websites. Dit waren vooral statische websites over auto's & games. In de loop der jaren leerde ik elke keer weer iets nieuws erbij. Tijdens het bouwen was ik altijd al bezig met het ontwerp, het moest er tenslotte goed uitzien.

Uiteindelijk heb ik na de middelbare school gekozen voor de opleiding Grafimedia. Deze opleiding was meer gericht op het ontwerpen van folders en andere print-media uitingen. Dit was toch niet helemaal aan mij besteed. Daarom heb ik in het 2e jaar gekozen voor de richting Mediatechnologie, waarbij websites centraal stonden.

Het was tijdens de stageperiode dat ik echt veel heb geleerd over het ontwikkelen van websites/webapplicaties. In een jaar heb ik bij twee verschillende bedrijven stage mogen lopen. Mede dankzij het werken in de praktijk en de vele research opdrachten is dit voor mij een tijd geweest om echt zo goed mogelijk up-to-date te raken op het gebied van Webdevelopment (voor zover dat kan).

Over mij